dijous, 15 de setembre del 2016

ELECCIONS A NADAL

El PSOE s’ha adonat ràpidament de la necessitat de retardar les eleccions fins a gener per poder tindre alguna cosa a fer. El cas de la hipotètica situació de realitzar-les a Nadal, fins i tot a desembre, seria una catàstrofe —altra— per al partit de Sánchez. Per estes dates, la gent no vol escoltar misèries i, a més, hi ha una falsa sensació de benestar entre la població. A més, el conservadorisme familiar poc pot aportar als partits del canvi i molt als altres —almenys, deixar-los de manera pareguda a com estan ara.
El govern de minoria que proposa no se’l creu ni ell; l’estratègia, però, és bona perquè el paquet dels perdedors està tot en la mateixa situació. No obstant això, altra cosa seria que se celebraren a gener. Els rebuts impagables de la targeta de crèdit, l’empinada costera, la sensació de cansament i de ressaca o, fins i tot, la tornada a la desagradable faena fins a Pasqua o l’estiu, ja són motius suficients per estar deprimit. Ja se sap: si plou, perquè plou; si no plou, perquè no plou; la culpa és del govern! I el ciutadà ho aplicaria en negatiu o en positiu, depenent de la data.
Però Sánchez és semblant a Zapatero, i només es mou bé en terminis curts perquè, de no ser així, este detallet l’hauria d’haver tingut clar des de primera hora, i no inventar-se uns pactes que ja avorrixen. De tota manera, i per no alçar falses expectatives, espere que les altres no ens caiguen a Pasqua. I ho dic perquè, si hi ha algú tan amable que vullga traduir este article al castellano/español, potser el llegiran els assessors socialistes i es posaran a calcular els temps d’una volta per totes, que els del PP sempre els avantatgen.
Ànims a totes i a tots, que açò no és res, encara!


Salvador Sendra