dissabte, 19 de desembre del 2015

Miscel·lània: pensaments despensats (especial jornada de reflexiò).

Tinc la sensació de que aquesta campanya és un circ, i com a circ em recorda una cançò de Barricada, Sean Bienvenidos:

Sean bienvenidos a este circo de lo absurdo que la banda va a empezar a tocar/ pasen y tomen asiento pronto que los focos ya se apagan/ y el ambiente se va a helar, se va a helar

Doncs comencem amb un poc de música que la campanya és trista, avorrida i ens anem a quedar gelats amb tanta mentira, tanta tonteria i tanta subnormalitat.


*****

Enquestes: Cada dia una o varies enquestes, els vots dels súbdits canvien dia a dia. Els súbdits capriciosos com són, un dia s’alçen en ganes de votar un partit i demà tenen ganes de votar-ne un altre.

És com: “Uhmmm, no sé si menjar-me una pizza quatre formatges o quatre estacions”.

*****

El programa del pròxim govern no està a ninguna web de cap partit polític, ni de Podemos, ni de PP, ni P$x€, ni de Ciudadanos, etc. Mireu, el que diu la Comissió Europea. O millor encara, mireu els interessos dels lobbies a la Comissió, al Parlament i Consell europeu.


*****
Qui s'enrecorda del deute il·legítim? Memòria de peix.

*****

Perquè ningú diu que canviarà la Llei Hipotecaria, la Llei Enjudiciament Civil, etc., per acabar amb l’estafa de les hipoteques i la banca? L’ombra de Botín tapa el Sol –als que som pobres-.

*****

Cap partit, ni sencer, parla de les clàusules sol ni com s’ha violat el principis fonamentals del dret, amb un magistratat, Sastre Papiol, posat al Tribunal Suprem per un banquer. L’ombra de Fainé també guia al Sol per a que calfe on més li convinga.

*****

P$x€, Podemos, IU... volen anar a negociar amb la Comissió europea i Consell europeu el dèficit. Segur que hi ha molts tontos que s’ho creuen. Tots ells es creuen més llestos que Tsipras. Pobres dels que ho diuen i pobres dels que els voten. Si no es volen sotmetre al dèficit que proposen eixir de la UE, si volen ser submisos a Europa que callen i engulguen.

*****

Compromís-Podemos diuen que aniran a defensar un Concert Econòmic Responsable i volen una Agència Tributaria Valenciana. O ho porten al programa per xulejar-se de nosaltres o saben que poden prometre la Lluna perquè no guanyaran mai. Eixa promesa és simplement un impossible, per tant un promesa falsa. Que després ningú diga que exigeix una Concert econòmic i un Agència Tributaria Valenciana perquè va al programa. Que ningú es senta enganyat després. Qui s’enganye a ell mateix que no tire la culpa a qui promet impossibles.

*****

Sovint sent que calen reformes estructurals i només proposen una maneta de pintura. Què és pensen que és l’estructura? No sé si recomanar-los que comencen per llegir a Ferdinand de Saussure i Levi-Strauss, o enviar-los a una classe d’arquitectura.

*****

Debats electorals: and the winner is.... IBEX 35. Enhorabona als premiats, poden passar arreplegar els seus premis per Moncloa o pel Congrés de Diputats.

*****

Pedro Sánchez diu que guanya el debat a quatre perquè ell és més alt –en realitat volia dir més guapo però no s’ha atrevit-. Desprès del debat en Rajoy no diu res d’haver guanyat, ¿serà que troba a Rajoy més guapo, dic més alt?

*****

Atenció: Notícia important, com no es poden publicar enquestes a l'Estat espanyol, utilitzen un diari andorrà per publicar-ne una. Una cosa gran, això pot canviar el resultat de les eleccions, a més de demostrar que hi ha gent amb gran capacitat per saltar-se la Llei electoral. Tots uns genis.

*****

Una predicció: El P$x€ acabarà fent president a Rajoy, “juntos como hermanos, miembros de una Iglesia” aniran la casa del Senyor -antes era terratinent era és banquer-.

*****

Dels productors de Je suis Charlie Hebdo, Je suis Paris... arriba la versió espanyola titulada Yo soy Mariano Rajoy. Aquesta última resulta un fracàs a les taquilles.

*****

Si haguera de votar pel que s'ha vist a aquesta campanya... votaria a Tina, la gosseta de ma mare. Amb el seu lladruc fa propostes més interessants, realistes i creibles que les de qualsevol candidat, partit o coalició.

*****

Demà hi ha una gran festa de la democràcia es tria qui serà la titella dels mercats financers, dels banquers. I ja sabeu tot vot compta, voteu, voteu... que el món s’acaba!



Òskar "Rabosa"