divendres, 7 d’agost del 2015

TÈCNIQUES D’INVERSIÓ REVOLUCIONÀRIES

A causa de la davallada dels interessos en els comptes fixos, ja fa un temps que llig articles de persones ―de moment, no vull ni pensar que els escriga una màquina― d’eixes que signen com a economistes. És cert que, per a ser economista, només cal aportar les acreditacions pertinents i, d’entrada, ja s’està capacitat per a fer anàlisis de mercats, de pujades i baixades dels tipus d’interés, estadístiques, etc.
La meua condició de catòlic descregut em deixa un buit de creences que intente omplir amb tota mena de barreges progressistes: budisme, ioga, xamanisme, vidents... I, de moment, ho duc bé perquè m’adone que la gran majoria està com jo, o pitjor. La meditació ―diguem-ne budista― es completa amb sessions de ioga ―hindú― per acabar amb una bona dosi de porros d’herba, com si això fóra una via de comunicació amb la veritat absoluta. Jo no fume porros perquè intente fer coses que em produïxen plaer i no angoixa, per això fume havans, tot i que esta diferència no és substancial.
Els economistes de la premsa o els progres il·luminats ―tant ens fa una cosa com l’altra!― a l’hora de fer pronòstics, només tenen una cosa en comú, i eixa és l’absència del mètode. Però, de tots estos casos, no en sabem ni pruna. Ni sabem el perquè de la combinació del budisme amb l’hinduisme, ni sabem el perquè de les premisses sobre les projeccions econòmiques de futur. A l’inici de la setmana, qualsevol articulista pot dir que tot serà com una bassa d’oli i, l’endemà, Xina ho somou tot. Però, eixa personeta no havia tingut en compte els mercats asiàtics a l’hora de fer la predicció? Dimarts mateix canvia el seu mètode i dimecres torna a escriure; no passa res.
Jo he decidit de fer-me inversor; però inversor d’èxit i amb un mètode propi i encertat. A partir d’ara llegiré l’horòscop abans de fer qualsevol moviment de diners i enviaré l’enllaç a les més prestigioses revistes d’inversió i capital per donar-los les meues previsions, personalitzades i rigoroses. Necessitaré saber, però, el dia i l’any en què es va fundar l’empresa analitzada i l’horòscop de l’inversor, tot i que pense que serà més encertat que jo moga els diners a partir de les meues dades estel·lars. Esteu preparats per fer-vos rics? La primera premissa és la confiança, recordeu!

Salvador Sendra Perelló (economista de Diblogacions)