diumenge, 10 de maig del 2015

PODEMOS PERD I CIUDADANOS GUANYA: ESTES SÓN LES CAUSES

Leticia Sabater explica en una entrevista a El Confidencial que s’ha gitat amb els hòmens més poderosos de España. Per sort, la dona no ha entrat en detalls sobre les tècniques utilitzades ni sobre altres cosetes més íntimes d’estes persones tan poderoses. Al lector, ara li queden dues possibilitats: creure-s’ho o no. Jo m’ho creuré perquè no puc entendre que una persona que es definix com «una monja» puga contar mentides. Les monges són religioses i, per tant, no deuen utilitzar l’engany.

La veritat és que la dona només n’anomena un, d’home poderós, i respon a un nom ben curiós: Farruquito! Mentalment repasse un seguit de banquers, polítics, escriptors i altra gent que entenc com a poderosa, bé per la seua influència directa com per la indirecta, com en el cas dels periodistes, fins i tot. No m’apareix cap de Farruquito. Busque per un cercador i sí que el trobe. Si teniu algun dubte, el busqueu, perquè val la pena.
Esta dona està, també molt definida políticament perquè es considera de dretes... A mi em sembla molt bé però preferiria fer una xicoteta prova, abans, demanant-li, simplement, que alçada la mà esquerra, per exemple. Si la passa, perfecte; això em permetria seguir esbrinant els secrets d’un personatge tan captivador... Són xicotets trucs per saber si és or tot allò que brilla, o cabells tenyits. Ara, diuen que està indignada amb Podemos i amb Pablo Iglesias.

Pot ser que la seua indignació siga perquè, si Pablo arribara a ser poderós, no és del seu estil i, per tant, no vullga gitar-se amb ell ―ja sabeu: els escrúpols de les monges i tot això. Però, la xica està totalment captivada per Albert Rivera, el de Ciudadanos. Este xic li agrada més que l’altre, tot i que el trobe una mica progre per al seu gust. A mi, salvant les distàncies, Rajoy no em pareix un home suficientment influent per a gitar-se amb Leticia, tot i que ella es considera conservadora fins i tot en el llit ―Mariano, em deus un cafè! D’altra banda, Sánchez és guapet però ja se sap: al costat de Farruquito...

Les enquestes diuen que Ciudadanos està millorant en les expectatives de vot i anul·lant la força de Podemos, que semblava que era un fenomen imparable. Ara ja sabeu per què. Però, si Albert ho té tot de cara! Fins i tot Sabater, Leticia, està llevant-se la pell per enlairar-lo. L’altre, Savater, estava més decantat per Rosa Díez, la d’UPyD, però ja se sap, Fernando: les bilabials i les llavidentals cada volta es confonen més, a España. D’altra banda, és inqüestionable que els dos, Savater i Sabater, tenen bon ull per escollir els polítics.


Salvador Sendra Perelló