dimecres, 25 de febrer del 2015

RAJOY, EL GRAN VENCEDOR!

No he vist el debat de l’Estado de la Nación. No l’he escoltat ni pense llegir res que hi tinga a vore. Ara, partint des d’este punt, explicaré el que m’han semblat les intervencions dels dos grans líders: Mariano i Pedro. Amb dos fotos, n’he tingut prou i, de pas, tocaré l’Alberto, el d’Izquierda Unida.
Pedro ha estat bé, en la línia d’un líder socialista si exceptuem Tomás Gómez ―sí, sí: el que han fotut fora de Madrid― perquè este últim duia unes camises estranyes, amb un coll massa pujat i dissenyat per a dur corbata. Quan Tomás eixia a fer de progre, o siga, sense corbata, feia servir les mateixes camises i no li paraven massa bé. Per estalviar-se uns euros, ha parat fora de la cursa madrilenya.
Pedro ―retornant al tema― duia un trage guapet però, potser, una mica massa clar. La corbata ben nugada i de color ―atenció!― roig; però una mica fosqueta. La seguretat que havia de transmetre el to de la corbata estava entre el roig i el grana, tirant cap al segon; vestit de blau clar i amb camisa de botons. Li parava tot bé! La indumentària era per a parlar de carn i no d’economia que, si no recorde malament, és la seua professió (carnisser, no: economista).
Mariano ha estat impecable en la forma. Cabell acabat de tintar, corbata ratllada amb blau i trage perfecte de tons. Però, i la camisa? Ací és on es veu la talla del vencedor: camisa de bessonets! Tot i ser un analfabet en la matèria, m’alegra que Mariano duguera el trage de faena per fer-se passar per un assabentat. També, m’alegra que els seus assessors lligen els meus articles sobre economia i que se’n valguen d’ells per aplicar les teories al govern de l’Estat. Perquè, un home que vullga parlar d’economia ha de dur bessonets. I ho duc dient des de fa temps.
Alberto, el roget, ha estat en la línia dels seus: trage normal i camisa sense corbata i sense bessons. Diuen que ell també és economista però, segurament, no ha viscut mai del seu ofici. A ell i a Pedro no els ha fet falta el tint del cabell. A més, Alberto duia un llacet a la solapa de la jaqueta. Pense que podria millorar l’estil però això ja no és cosa meua. Si algú el coneix, per favor, que li recomane el BLOG.
Esta és la primera volta que veig Mariano amb bessons. Esta és la primera volta que Mariano s’adona que por camuflar la seua condició de neci amb uns pocs retocs. Aznar parlava català en la intimitat i Rajoy llig este BLOG perquè l’he pillar in fraganti 
 

Salvador Sendra Perelló