dissabte, 31 de gener del 2015

TORNA, ABDULLAH; TORNA!

Encara són pocs els qui han anat al funeral d’Abdullah bin Abdelaziz perquè, realment, tenen molt per agrair-li. Rectifique la frase anterior i dic que «tenim molt per agrair-li». Fins i tot els de Podemos haurien hagut d’anar-hi i pregar perquè el seu successor mantinga la producció de petroli o, si pot ser, que l’apuge.
Abdullah bin Abdelaziz, abans de morir ha salvat Europa de la desfeta. No sé si considerar-ho un regal o una simple protecció dels seus interessos, però, el que queda clar és que l’home ha actuat al gust de la UE. Obama ha estat beneficiat, també, segurament perquè esta estratègia la ha creada ell. Ja ho explique en un article anterior d’este BLOG titulat “Tremola món: Obama desperta!”.
Amb l’excessiva producció de cru, no cal ni dir que els preus han caigut fins a la meitat d’on estaven fa quatre mesos. I encara hi ha qui diu que això és dolent perquè abaixa l’IPC i ens situa en la tan temuda deflació. Mentida! O ignorància... Allò vertaderament perillós és l’estanflació i, que jo sàpiga, estem creixent. A més, el preu del combustible computa de manera residual en l’índex de referència, com el de l’habitatge, i ningú en diu res quan això sí que és un vertader desastre econòmic i una estafa.
Amb la caiguda del preu del petroli ―cal recordar que es paga en Dollars― el BCE ha pogut devaluar l’Euro sense que això supose un increment del preu de la gasolina. El Dollar es manté i l’Euro baixa, cosa que suposa que Europa pot augmentar les exportacions i, alhora, produir més barat. I esta és una de les raons per les quals no notem la davallada real a l’hora d’omplir el dipòsit. Sí, sí... Perquè la paguem en Dollars!
Així que, a resar-li a Abdullah bin Abdelaziz per la seua gran ànima i per la caritat que ha demostrat a l’hora de salvar Europa. I tu també, Pablo Iglesias! O, tu millor que no perquè, si com diuen les males llengües, Podemos és el fill de la crisi i del desencant, pensa-t’ho abans. Qui anava a dir-nos que, amb una simple dinada ―amb corder―, l’odiada Aràbia Saudita i els imperialistes americans han fet més per traure’ns de la misèria que tots els sabuts del continent junts. Altra cosa és la misèria ètica, però l’economia i l’ètica pertanyen a camps totalment oposats, de moment.
 
Salvador Sendra Perelló