dimarts, 26 d’agost del 2014

Miscel•lània: pensaments despensants (3).

L’altre dia eixia als mitjans de (des)informació una notícia on es deia que cada vegada som menys intel·ligents. Pareix que dècades enrere es va arribar al màxim d’intel·ligència i ara anem cap enrere. Com això no pot ser fruit de l’evolució, no és per tant una qüestió genètica, només cap a una explicació: és un tema d’educació. El cervell es desenvolupa si el treballes, ja que això fa que es creen sinapsi, és a dir, unions de neurones. La degradació de l’educació, el fet de no llegir, el no fer treballar el cervell, fa que hi haja menys sinapsi, per això la gent és menys intel·ligent i passa en poc temps.
*****
Resulta curiós com El País es posa contra Podemos. A un article d’opinió titulat “¿Es Podemos una alternativa para la izquierda?”, ataquen les propostes de Podemos en matèria econòmica, concloent que eixes polítiques “perjudicarían a los pobres, a los parados y a las pequeñas y medianas empresas”. En l’article es defensa la reforma laboral del PP, que cal pagar el deute, la reforma de les pensions, que hi ha que deixar que el BCE siga un banc independent del control polític i en mans de “expertes” de Goldman Sachs. És a dir, es defensen les polítiques neoliberals com a bones per als pobres, parats i les pimes. El que resulta més curiós és que no ataquen a Equo, IU, Compromís, ni altres partits d’esquerres que defensen el mateix que Podemos. Dues conclusions: els amos d’El País –entre ells Bankia, La Caixa, Santander, HSBC- no els fa gràcia Podemos ni les polítiques econòmiques que proposen per això els ataquen, i com excusa gasten els pobres, parats i pimes, quan el que ha fotut a aquests grups són les polítiques econòmiques neoliberals que rescaten bancs i enfonsen a la gent; en segon lloc, ataquen a ells i no la resta de partits d’esquerres perquè creuen, i saben, que Podemos sí que és una amenaça per a ells.
*****
Una xica denúncia que ha sigut violada per cinc xics a Màlaga. La jutge obri una investigació, veu les proves, especialment un vídeo que s’havia gravat en el mòbil, i conclou que la relació era consentida. Una caterva de feministes i progres s’han posat a atacar a la jutge. Pareix que els xics sent innocents han de ser linxats pel fet d’haver sigut denunciats. Como si les dones no mentiren mai. Passa el mateix quan dius que moltíssimes de les denúncies per violència de gènere són falses. Et diuen masclista. A mi em sembla que hi ha feministes que són com els del PP. Els de PP desitgen que ETA mate per a poder dir que dolents són ells i que bons nosaltres, les feministes desitgen que hi haja moltes dones maltractades i violades així poden seguir amb la seua croada anti-masclista. S'ha de perseguir els maltractaments a les dones i les violacions, per descomptat, però cal tenir en compte que hi ha dones que denúncien falsament. Axiò també cal perseguir-ho, tant com els maltractes i les violacions. Les dones no són totes bones per naturalesa ni els homes dolents. Hi ha fills de puta i filles de puta, a parts iguals.